Si voleu celebrar una bona Castanyada heu de fer panellets sí o sí. Per això, un en deixo la recepta.
Els ingredients necessaris per elaborar la
massa dels panellets són:
- 250 grams d’ametlla crua mòlta
- 200 grams de sucre
- 150 grams de patata
- La pell de mitja llimona
- Farina
- Ous
Per decorar els panellets:
- 40 grams de pinyons
- 40 grams de coco
- 40 grams d’ametlles
- 60 grams de xocolata
PREPARACIÓ:
Primer de tot, farem la pasta dels panellets.
Primer, bulliu les patates durant aproximadament 20 minuts i, quan veieu que ja
estan toves, escorreu-les, peleu-les i xafeu-les com si volguéssiu fer un puré
de patates. Després d’haver aconseguit
el puré, deixeu-lo refredar.
A
continuació, afegiu a la pasta de patates el sucre, la pell de la llimona i l’ametlla
mòlta. Amb una forquilla, remeneu-ho bé fins que quedi una pasta homogènia,
aquest últim pas importantíssim. Quan l’hagueu aconseguida, deixeu reposar la
massa una estona.
Un cop enllestida la massa, ja podeu començar
a fer les boles o la forma que li vulgueu donar als futurs panellets. Per això,
és recomanable que us empolseu les mans de farina, ja que així evitareu que la
massa s’enganxi.
Després, cobriu les boles de massa amb els
pinyons, el coco, l’ametlla i la xocolata. Quan els tingueu, col·loqueu-los en
una plata de forn folrada amb paper de forn i poseu-la a 180 graus durant 15
minuts.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada