divendres, 30 d’octubre del 2015

PER AQUESTA CASTANYADA... PANELLETS!


Si voleu celebrar una bona Castanyada heu de fer panellets sí o sí. Per això, un en deixo la recepta.

Els ingredients necessaris per elaborar la massa dels panellets són:

  • 250 grams d’ametlla crua mòlta
  • 200 grams de sucre
  • 150 grams de patata
  • La pell de mitja llimona
  • Farina
  • Ous

Per decorar els panellets:

  • 40 grams de pinyons
  • 40 grams de coco
  • 40 grams d’ametlles
  • 60 grams de xocolata

PREPARACIÓ:

Primer de tot, farem la pasta dels panellets. Primer, bulliu les patates durant aproximadament 20 minuts i, quan veieu que ja estan toves, escorreu-les, peleu-les i xafeu-les com si volguéssiu fer un puré de patates. Després d’haver aconseguit  el puré, deixeu-lo refredar.

 A continuació, afegiu a la pasta de patates el sucre, la pell de la llimona i l’ametlla mòlta. Amb una forquilla, remeneu-ho bé fins que quedi una pasta homogènia, aquest últim pas importantíssim. Quan l’hagueu aconseguida, deixeu reposar la massa una estona.
Un cop enllestida la massa, ja podeu començar a fer les boles o la forma que li vulgueu donar als futurs panellets. Per això, és recomanable que us empolseu les mans de farina, ja que així evitareu que la massa s’enganxi.

Després, cobriu les boles de massa amb els pinyons, el coco, l’ametlla i la xocolata. Quan els tingueu, col·loqueu-los en una plata de forn folrada amb paper de forn i poseu-la a 180 graus durant 15 minuts.


Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada